Лaндшaфтнoтo пpoeĸтиpaнe e ĸoмплeĸcнa дeйнocт, в ĸoятo лaндшaфтнитe apxитeĸти cъoбpaзявaт в дeтaйли cпeцифиĸaтa нa тepeнa, нa oĸoлнoтo пpocтpaнcтвo, pacтитeлнитe видoвe и изиcĸвaниятa нa ĸлиeнтa.

Предпроектни проучвания 

Това е заснемане на обекта, при което се изчертават всички съществуващи обекти – растителност, сгради, комуникации и др. Тук се анализират и особеностите на съответният двор  – коти на терена, видове почви, подпочвени води, микроклиматични особености и др.


Изготвяне на задание за проектиране 

 То е съобразено с желанията и идеите на клиента. Обсъждат се предпочитания за настилки, специални кътове (барбекю, алпинеуми, цветни групи, японски и ароматни градини, декоративни водни площи и др.), обсъждат се предпочитания за цветове, форми и стил на градината.


Идеен проект 

Това е нашето предложение за дизайн и оформление на вашият двор. Идейният проект се изготвя в първоначален вариант, като след това се съгласува с инвеститора. Обсъждат се промени в пректа, докато се стигне до 100% изпълнение на изискванията, възложени от клиента. Изготвя се и първоначална количествено – стойностна сметка за изграждане.
Идейният проект се изработва в срок от седмица до няколко месеца, в зависимост от площта и сложността на терена.


Дендрологичен проект 

Той определя окончателно цялостната композиция на зелената площ. Определят се точните видове дървета, храсти, цветя и техните количества. Той показва точните места на различните видове акценти и специални кътове, тревни площи, настилки, плочници и др.


Проект за вертикално планиране 

В този проект се включва решението на градината във вертикално отношение, което е важно за озеленяване на двора. С него се определя повърхностното водоотичане, наклони на зелените площи и              настилките,  разположението на водосъбирателни шахти, разположение на подпорни   стени и стъпала и др.


Трасировъчен план 

Той се състои от множество характерни точки и техни координати, като с негова помощ се нанасят всички обекти върху терена – настилки, тревни и водни площи, алпинеуми, скални кътове, плочопътеки, беседки и много др.


Посадъчен чертеж 

Той показва посадните места на всяко отделно растение, техните количества и размери.


Детайлни чертежи и визуализации 

При желание на инвеститора може да се съставят детайлни чертежи и триизмерни визуализации на отделни части на обекта.