Ябълка „Фуджи“

Malus domestica ‘Fuji

 

Срок на зреене: 01 – 10. октомври.

Описание: Дървото е силно растящо и образува широко закръглена, умерено гъста корона.

Опрашители: Предпочита се кръстосано опрашване.

Устойчивост: Доста устойчиви.

Плодове: Средно едри до едри, плоско кълбовидно-конусовидна, понякога с несиметрични половинки. Кожица – дебела, здрава, слабо омазняваща се, жълто-зелена, покрити с размити  ивици розово-червен цвят, с восъчен налеп и едри светло ръждиви точици и петна. Месо – белезникаво до кремаво, сладко, слабо кисело, слабо ароматично, плътно, много сочно, хрупкаво. При обикновени условия се съхраняват до декември – януари, в плодохранилища до март – април, без големи загуби и набръчкване на кожицата. Понасят транспорт, манипулация.

Важно! Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени за кратък срок.