Ябълка „Муцу“

Malus domestica ‘Mutsu

 

Срок на зреене: 20. – 30. септември.

Описание: Японски сорт. Дървото е силно растящо и образува обратноконусовидна до кълбовидна, умерено гъста корона.

Опрашители: Предпочита се кръстосано опрашване. Добри опрашители са Мелроуз, Грени Смит, Червена превъзходна.

Устойчивост: Слабо чувствителен е на струпясване и брашнеста мана. Устойчиви са на ръждивост.

Плодове: Плодовете са едри до много едри със среда маса около 270 г, заоблено конусовидни. Кожицата е средно дебела, здрава, гладка, зелено жълтеникава, слабо мазна. Дребни подкожни белезникави точки. Месо – бяложълтеникаво, сладки, слабо кисели, ароматни, с много добро качество, крехко, сочно, дребнозърнесто.

Важно! Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени за кратък срок.