Круша „Харденпонтова масловка“

 

Срок на зреене: 20. Септември – 05.  октомври.

Описание: Дървото с правилна крушовидна форма, силно, до много силно растящо.

Опрашители: Предпочита се кръстосано опрашване.

Устойчивост: Сортът е устойчив на повратни студове и продължителни зимни студове. Слабо устойчив на струпясване и ранно кафяво гниене.

Плодове: Плодовете са едри до много едри 220 гр. Крушообразни или дюлеобразни, издути по средата или в чашчената третина. Кожицата е тънка, гладка, възсуха през беритбата, мазна и жълта. Плодовото месо е бяло или жълто-бяло, топящо се, нежно, твърде сочно, ароматно. Плодовете са с изключително добри качества.

Важно! Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени за кратък срок.